Hand in hand

KinderVerzet & Vriendschap. Een project over de toekomst

KinderVerzet & Vriendschap. Een project over de toekomst

Op een pleintje in de Amsterdamse Falckstraat staat sinds kort een serie kleurige beelden. Een muur met twee grillige openingen,…

‘Ik wil graag meer verbondenheid met mensen met een verstandelijke beperking’

‘Ik wil graag meer verbondenheid met mensen met een verstandelijke beperking’

Elias Ouarit (29), laatstejaars geneeskunde, kwam van kleins af aan in aanraking met kinderen met een beperking. Maar tijdens zijn…

‘In Afrika is altijd hoop’

‘In Afrika is altijd hoop’

Guido Kleene maakte theatervoorstellingen in Congo. Over geweld tegen meisjes, erfrecht of hekserij. ‘Door die publieke uitdrijvingen wist de hele wijk: dit kind is een heks.’ Hij is hoopvol. ‘In Afrika gaat niets vanzelf. Maar daar krijg je ook energie van.’

‘Door Doerak moet ik elke dag opstaan en naar buiten gaan’

‘Door Doerak moet ik elke dag opstaan en naar buiten gaan’

Robin maakte als kind dingen mee waarover ze thuis niet kon praten. Ook al had ze lieve volwassenen om zich heen, het bleef haar achtervolgen. Nu is er hulphond Doerak. ‘Door Doerak moet ik elke dag opstaan en naar buiten.’

Lore doneert haar haar

Lore doneert haar haar

Lore (8) wil al best lang (‘al sinds m’n zevende of zo’) haar haar doneren aan kinderen van wie het haar is uitgevallen. En vandaag is het zover. Misschien vinden haar vriendinnen het wel stom. ‘Maar daar laat ik me niet door bepalen.’

‘Ik gun haar een vader’

‘Ik gun haar een vader’

Sanne (34) is sterk, intelligent en positief. Toch ging haar relatie tien jaar van kwaad tot erger. Toen ze eindelijk weg durfde, wilde ze dat haar man haar dochter nooit meer zou zien, maar de rechter besliste anders. Nu is ze gelukkiger dan ooit en ziet ze ook haar eigen rol. ‘Ik was zo ongelukkig, maar ook zo goed in toneelspelen’